Log directory is not writable - please CHMOD ../../e107_plugins/log/logs to 777
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| SL Hungary :: Fórumok :: Általános eszmecsere | |||
|
|||
SL TársadalomOldal: >> |
| Szerző | Üzenet |
| WT_Ostya |
| ||
[ Money tree vadász ] Regisztrált tag #105Regisztrált: Wed Dec 19 2007, 07:00PM Üzenetek: 12 | Sziasztok! Nem tudtam, hogy hova írjam (szerintem nem illett ez a téma/kérdés egyik topicba se megfelelően), ezért csináltam külön témát. Szerintem, ha az SL-ben valaki jól akarja érezni magát, akkor vlaszeg membernek kell lennie(lakásbérlés árak, ruhák, kocsi stb.). Viszont gondolom sokan játszani akarnak nem költekezni, azt a való életben úgyis sokat kell. Tehát mondjuk x összeg amit veszek és y amit keresek a vételár csökkentése, esetleges pluszba vitele céljából(pl.: megtetszik mondjuk egy ruha megveszem, de értek mondjuk a házépítéshez, tanításhoz vagy bármi egyébhez és ezzel keresem a kenyeremet). Gondolom azért van egy "réteg" akik tehetősebbek, ők inkább csak költekeznek(nem gond, ha mínuszba viszik az egyenleget). Az lenne a kérdésem, hogy itt mindenki vesz mindenkitől és mindenki ad mindenkinek alapon történik minden? Hogy lesznek gazdagabbak és kevésbé módosak? Illetve azt szeretném még megtudakolni, hogy miben van a "nagy pénz" az adminoknak? Érdekelt ez a téma, remélem hamar válaszoltok a kérdésemre, és előre is köszönöm a válaszokat. | ||
| Vissza az elejére |
| Scandal |
| ||
[ Mr. or Ms. Linden ] ![]() Regisztrált: Thu Aug 23 2007, 12:07AM Üzenetek: 28 | Húúúú... Tudod, amikor én még főiskolás voltam... Vagyis még mindig az vagyok, csak kezdem feladni, hogy más pálya felé nézzek... Tehát én is kutattam közgazdasági kérdések után, de alapvetően nem jutottam dűlőre. Jó, tudom, amibe belekezdtem, az nem társadalmi kérdéskör... Ennek a közgazdasága kicsit hasonló az IT-piacéra, mert ha nem lennének ingyen cuccok, akkor valószínű, hogy nem lenne sok ingyenélő... Visszatérve a társadalmi kérdésre: mindenki másképpen játssza a játékot, és ez az, ami meghatározza, melyik "társadalomhoz" tartozik - ha van egyáltalán olyan. Vannak olyanok, akik free userek, nem óhajtanak pénzt beleölni, csak buliról bulira járnak, és freebie shopokban "vásárolnak". Vagy ha nem is akarják elkerülni, de nagyon keveset vásárolnak, és arra campelik össze a pénzt. Vannak olyanok is, akik ugyan free userek (de nem biztos, lehet, hogy premium acc-juk is van), de valahogy megpróbálnak érvényesülni ebben a játékban: tárgyakat csinálnak, kereskednek, bulikat szerveznek, építenek. Rájuk is jellemző valamennyire az optimális pénzköltés. És vannak a gazdagok, akik premium acc-juk van, és nem érdekli őket, hogy mennyi pénzt ölnek bele. Ők a nagyfogyasztókat játsszák. Hogy melyik van több? Na látod, ez jó kérdés. Rengeteg szórakozó személlyel találkoztam, sokkal, akik akartak is valamit csinálni, és magyarok között nem találkoztam (vagy lehet, nem ismertem fel) a nagyfogyasztóval. Magyarok között szerintem ilyen nincs is... Hozzáteszem: tévedhetek. | ||
| Vissza az elejére |
| WT_Ostya |
| ||
[ Money tree vadász ] Regisztrált tag #105Regisztrált: Wed Dec 19 2007, 07:00PM Üzenetek: 12 | Köszi, ezt így megértettem. Konkrétan arra akartam célozni, hogy én kerestem egy rendes élet-szim félét és eddig nem voltam kibékülve az általam látottakkal. Most talán megtaláltam azt ami megfelelne erre a célra, csak nem szeretnék én költekezni, pláne, hogy 15 éves fejjel nem is lenne miből, viszont nem akarok free-s "ingyenélő" se lenni, én gúy képzeltem el, hogy adok és veszek, de ez mennyire valósítható meg? Illetve láttam hogy van egy Teen része is, de az teljesen más szervereken van? Hova éri meg reggelni jobban? Nincs vmi ötletetek, hogy hogyan lehetne megoldani ezt a csinálok valamit és eladom dolgot bankkártyaszám nélkül? Én játszani szeretnék, nem azért akarok eladni vmit, hogy ezzel toldjam ki a zsebpénz, megélni se akarok belőle, csak játszani Blenderhez már konyítok egy nagyon-nagyon kicsit, programozónak készülök, csak hamár kell fizetni bizonyos dolgokért, akkor tudnék én is csinálni, eladni, hogy ne kelljen költekezni, de ezzel a bankkártyás dologgal elég nehezen boldogulnék(vagy egyáltalán nem)...Csak érdekelnek az ilyen játékok, mivel kevés a jó. | ||
| Vissza az elejére |
| Scandal |
| ||
[ Mr. or Ms. Linden ] ![]() Regisztrált: Thu Aug 23 2007, 12:07AM Üzenetek: 28 | Na, ezzel kellett volna kezdeni. Regisztrálsz - most nem tudom, hogy a TeenSL-nél (PG) területen lehet-e üzletelni, majd kiderül... - és lassan ismerkedsz a játékkal. A TeenSL-ről annyit, hogy csak PG területekre léphetsz be, itt felnőtt tartalommal elméletben nem találkozhatsz. Azt nem tudom, hogy tiniként üzletelhetsz-e, szerintem igen. A Blender segítségével csinálhatsz sculptiekat, a jól sikerült alkotásokat megpróbálhatod eladni. Nem kell premiumnak lenned, elég ha bérelsz egy kis üzlethelyiséget, amint megvan a kollekciód, és próbálod eladogatni. Sajnos teljesen kiszámíthatatlan a dolog, van úgy, hogy a nagyon jó üzletnek tűnő dolgok sem sikerülnek, de ha nem próbálod meg, akkor elveszítheted azt a kis reményt, hogy ezzel kereshetsz pénzt is. Nem sokat, annyit, amennyi elég a játékra, és közben nem költöttél egy fillért sem. | ||
| Vissza az elejére |
| Su Larsen |
| ||
| Vendég | Persze csinálhatsz dolgokat és eladhatod őket nyugodtan nem kell hozzá semmi csak egy bolt. De sokan félre értik a SL-t itt nem kell dolgozni, nem kell pénz (nem feltétlenül) ha saját telket akarsz az persze nincsen ingyen, de nem is létkérdés. Persze lehet de nem fog rád menni a rendőrség ha nem csinálsz semmit csak tengesz lengesz. A "nagy pénz" meg a Linden Labnak meg azoknak van akik komoly dollár ezreket tesznek bele kezdésnek, illetve a pénzmosóknak. De nem mindenki nem ad mindenkinek, de ha értelmes vagy akkor sok mindent kaphatsz, tárgyakat, textúrákat, segítséget. Vagy a Centrumban vagy az RS parkban keres segítséget (RS parkban van Magyar nyelvű tutrial). Illetve itt nézél szét alaposan. | ||
| Vissza az elejére |
| Nimrod |
| ||
| Vendég | 15 éves fejjel semmi keresnivalód nincs itt, ez nem sértés, ez TOS. Neked ott a Teen változat, ami kevesebb területet biztosít, de kevesebb is a felhasználó. Attól ne tarts, hogy ez majd visszafog, ott is lehet kereskedni és a földek ára még alacsonyabb (2/3-a körül). Az, hogy a Blenderhez értesz nagyon is jó, nekifekhetsz a sculpture témának és a textúrázásnak, vagy ha a textúra nem megy, akkor valakivel érdemes összeállni. Egyébként Prémiumra váltani egy okból nem tanácsos. Ők fizetnek VAT-ot (EU ÁFA), viszont a sima felhasználók mint én is, akik csak néha használják a Visát, azok nem (se L$ vételnél, se eladásnál, ami egyébként egy nagyon jó üzlet). A Teen SL-hez annyit, hogy oda felnőttek is mehetnek, de hasonló eljárást kell végigjárni mint most a béta személyazonosítás és fizetni is kell érte nem is keveset (pontos összeget nem tudok). Plusz infó. Ha eladni szeretnéd idővel a terméked, akkor nem feltétel az üzlethelyiség bérlése, az majd később kell. Nyugodtan használhatod a webes üzleteket, semmit sem kell fizetned érte, ilyen a Shop On Rez http://shop.onrez.com/ is (ez talán működik Teen alatt is, SLExchange viszont nem, ami mellesleg ACS kémvállalkozása) Szerk megint, úgy tűnik valami bug van a linkeléssel a fórumon. Ide mutat vissza. [ Módosítva Wed Dec 19 2007, 10:27PM ] | ||
| Vissza az elejére |
| Su Larsen |
| ||
| Vendég | Csak nem tudja hova tenni a szerverét amiben a cuccokat tárolja. Szóval kell neki egy egy állandó hely. Ha meg 15 éves fejjel a "nagyok " között akar játszani ö dolga. Ha minden 18 év alattit kitiltanának a felnőtt grid 1/3 a eltűnne ami a lakosokat illeti. | ||
| Vissza az elejére |
| Nimrod |
| ||
| Vendég | Su Larsen írta ... Csak nem tudja hova tenni a szerverét amiben a cuccokat tárolja. Szóval kell neki egy egy állandó hely. Ha meg 15 éves fejjel a "nagyok " között akar játszani ö dolga. Ha minden 18 év alattit kitiltanának a felnőtt grid 1/3 a eltűnne ami a lakosokat illeti. Azért annak az egy primnek az elhelyezése még mindig megoldható valahogy. Engem nem zavar, ha valaki 18 alatt van a main griden, csak én ne tudjak róla. Lindenék kivágnak téged is ha tudsz róla és nem jelented (meg éppen Asshole Linden jön rá), ami már megtörtént párszor. | ||
| Vissza az elejére |
| Scandal |
| ||
[ Mr. or Ms. Linden ] ![]() Regisztrált: Thu Aug 23 2007, 12:07AM Üzenetek: 28 | Kicsit érdekesekre sikerültek ezek a rangok, valami probléma lehet velük... Elméletben Nimrodnak is "Ingyenélő"-nek kéne lennie. Félreértés ne essék, a rangok csak vicc... | ||
| Vissza az elejére |
| Nimrod |
| ||
| Vendég | Kell nekünk egyáltalán rang? | ||
| Vissza az elejére |
| Moderátorok: Merlin, Scandal, Nora, Bubuc, Atthosz Amiot, Dettike66Waco, Diadora Vella, Pickles |
![]() |
![]() |