Log directory is not writable - please CHMOD ../../e107_plugins/log/logs to 777

Fórumok

SL Hungary :: Fórumok :: Általános eszmecsere
<< Előző téma | Következő téma >>   

Second Life furcsaságok - azaz ami miatt szokott fájni a fejünk...

Oldal:       >>  
Szerző Üzenet
Scandal
Thu Jan 08 2009, 09:10PM

[ Mr. or Ms. Linden ]

Regisztrált: Thu Aug 23 2007, 12:07AM
Üzenetek: 28
Prohardveren láttam egy olyan topic-ot, amin simán jót mulattam. A témája az, hogy szegény számtech boltos mit kénytelen elviselni a vevői miatt.
Mivel a Second Life hasonló közeg (sokan, akik eladnak/szolgáltatnak benne értenek hozzá, még többen meg egyáltalán nem, és őket kell kiszolgálni), ezért hasonló topicot indítok el. Hátha ti is tapasztaltatok, és hátha mindenki tanul belőle...
Vissza az elejére
Scandal
Thu Jan 08 2009, 09:47PM

[ Mr. or Ms. Linden ]

Kezdem egy aranyos kis sztorival. Group Inviter, okos ki találmány. Aki rákattint, annak mond valamit - még részletesen el is mondja, hogy kattintson a History gombra, és kattintson a következő linkre, ami megnyitja a Group-ot...
Aztán Gabitől hallom, hogy a látogatói nem tudják használni, mert bonyolult...
Igen, ezért találták ki azt, hogy a hostessek fő feladata a csoportba meghívás és azt a botot, ami meghívja az embereket a csoportba... Pedig ez az eszköz nem kér enni, csak nem tudják az emberek használni. Olyan nehéz rákattintani erre-arra-amarra...

[ Módosítva Sun Jan 18 2009, 09:42PM ]
Vissza az elejére
Scandal
Fri Jan 09 2009, 09:45PM

[ Mr. or Ms. Linden ]

Nem kell hozzászólni, mondom én ezt magamtól is
Első programozási élményemről mesélek, ami egy jósgömb volt. Ismeritek a játékot, 8-as jóslabdának hívják, felteszel egy kérdést, megrázod a gömböt és kapsz egy választ a 20-ból. Ezt úgy programoztam le, hogy az illető a jósgömbre rákattint, mondja a kérdést és kap egy random választ. Az zöld betűs információ így szól kattintás után: mond a kérdést, és megkapod a választ.
A próbák során a következők történtek...
Kattintás, kapja a zöld szöveget... és az illető nem kérdez...
Aztán mégiscsak kérdez tőlem... "És most mi van?"... és a gömb erre válaszol... Aminek a végén nagy nevetés, mert hülyeség jön ki...
A cucc pár hónap alatt módosult. Elég rákattintani és mond egy random választ. A szöveg rajta: tedd fel a kérdést és kattints rá... Van egy-két sztorim, hogy mennyire valósult meg egy-két válasz.
Vissza az elejére
Scandal
Sun Jan 11 2009, 08:52PM

[ Mr. or Ms. Linden ]

Ha már galéria: régen hallottam olyasmiről, hogy keresték a táncgömböt egy képkiállításon...
Nem mintha tudnák használni, az emberek többsége nem érti, mi az a szinkrontáncgömb és hogyan működik. De lehet azért vagyok ezzel így, mert csomó ember mindig megkérdezi, és túl sok az új ember... Na mindegy...
Viszont az már gyanús, hogy a vendorokat még mindig nem tudják használni... Valaki elmesélné, hány ember kért segítséget, hogyan kell azt használni? Hogyan kell belőle vásárolni?
Vissza az elejére
Scandal
Sat Jan 17 2009, 12:35PM

[ Mr. or Ms. Linden ]

Azért az alkotók se semmik...
Tudjátok, van az a concert HUD, amit mi is osztogattunk a koncertek idején. Van egy aranyos kis alkalmazása, hogy szivecskét, mosolyt és bugyikat lehet küldeni valakinek. Amikor rákattintasz egy üzenetet kapsz (angolul persze): "Nevezd meg, kinek küldöd. Pl. /1kaklick Martin". Tegye fel a kezét, aki nem így írná be, ha Bubucnak küldene valamit: /1kaklick Bubuc. Ki gondolná, hogy helyesen /1Bubuc Lilliehook a parancsszó. Ugyan ki gondolná, hogy a kaklick nem egy parancs, hanem egy név
Vissza az elejére
Scandal
Mon Jan 19 2009, 07:55PM

[ Mr. or Ms. Linden ]

Mostani sztorim egy amerikai ex-szomszédról szól. Az amerikaiak azt hiszik, nekik mindent szabad, de ha te csinálsz valamit, akkor megfenyegetnek a feljelentéssel. Szerencsére nem egyből Abuse megy rád, megpróbálnak észérvekkel meggyőzni.
Az amerikaiak számára az információ csak akkor jut el a fülig, ha nekik az hasznos. Hogy miért nem az az információ jut el a fülükig, hogy ők miket tehetnének a jobb életért, sosem fogom megtudni.
Ez a szomszéd hallotta valahol, hogy a nagy prímek lagot okoznak. Nosza, lagméregetés a szomszédomnál (azaz nálunk, a Red Sevenben), mert ott sok a nagy prím, és az eredmény közlik veled, mondván, hogy fel fog jelenteni. Persze az nem számít, hogy nála a particle-től meg lehet fagyni.
OK, elismerem, hogy van benne valami: a nagy dolgokat talán nehezebben kezeli a kliens - sőt, akármilyen 3D-s alkalmazás gyűlöli a nagy dolgok mozgatását. De azért a particle még rosszabbul megterheli a klienst, és azt valahogy a noob-ok előnyben részesítik, mert szééép... Szép is, de nem állandóan, égetni vele a helyszínt, hanem a megfelelő pillanatban elsütni a poént...
Mindegy, okos enged, szamár szenved, de akkor meg újabb dologgal rukkant elő. Mármint a koncert platform (akkoriban az égben volt, ha jól emlékeztek) fölé az ő területére rakott egy forgó reklámot. Hümmögtem, és gyorsan elővettem a láthatatlan prímeket, és eltakartam vele a reklámját a koncert idejére. Aki nem tudná: a láthatatlan prím eltakarja azokat a prímeket is (láthatatlanná teszi), amikben van egy kis átlátszóság. Az igaz, hogy az égbolt is megszenvedi (felhők is elbújnak mögötte), de ez vállalható volt, mint egy rohadt reklám. El is kezdődött a tili-toli, egészen addig, míg ő az XXX lebuja fölé sorozatban ki nem rakta a reklámokat.
Hogy mi lett az eredménye? Egyrészt mi akkor költöztünk Hyriasmra, csak egy utolsó koncert erejéig maradtunk ott. Így a magasan nézett reklámjára bukott a további lehetősége. Másrészt Nimrod megfenyegette, hogy feljelenti Ad-farmozás miatt. Ez be is tette nála a kaput, az utolsó koncertre el is tüntette a reklámjait...
Vissza az elejére
Scandal
Wed Jan 21 2009, 09:36PM

[ Mr. or Ms. Linden ]

Nimrod felhívta a figyelmemet egy honlapra, amiből már idéztem is a mai nappal a blogomba. Néha érdemes elnézni oda... Úgy tűnik, nemcsak az én szememet szúrja az SL baromságai...

A honlap címe: Metaversally Speaking, a link:
http://...
Vissza az elejére
Scandal
Tue Feb 24 2009, 03:27PM

[ Mr. or Ms. Linden ]

Kedves DJ-zni vágyók. Ahhoz, hogy DJ-zni tudjatok az SL-en, ahhoz a szélessáv (ADSL, kábeles) az egyik feltétel. Szép és jó az, hogy szeretnétek, de amikor modemmel próbáltok, akkor még nemcsak a DJzés nem működik, de szerintem az SL sem működik. A kettő együtt meg szerintem sehogy.
A másik feltétel, hogy ha mi akarunk lenni szerver, akkor fel kell kötni a gatyát, mert akkor még a 256 kbit feltöltés se elegendő. Kell bérelni valahol egy shoutcast szervert, és azon keresztül 128 kbit-tel (Stereoban) sikerülhet jó minőségben zenét szórni... Bérlési lehetőséget lehet találni az SL-ben is, mert amúgy a dolog nagyon húzós is tud lenni (és akkor nem egy-két bulira, ugyebár).
Hogy mindez mit keres itt? Valaki 2 órán keresztül magyarázott egy DJ suliban valakinek, mire kiderült, hogy modemes csatlakozása van...
Vissza az elejére
Tue Feb 24 2009, 05:10PM
Vendéglol ez ki volt?
valameik blogon modemes felhasznalokat keresnek, mert allitolag tobb mint 10 e feletti a szamuk.
berlesnel talan olcsobb egy sajat szerver feltelepitese es akkor esetleg a maradek idot berbe is lehet adni
Vissza az elejére
Scandal
Tue Feb 24 2009, 07:27PM

[ Mr. or Ms. Linden ]

Saját szerver húzós feltöltéssel jár. Csak szorozd meg a 128 kbit-et a maximális 40 fővel, és megkapod az értéket. Ha valakinek van ilyen feltöltése, az jelentkezzen (Merlin, ÜL!)
Vissza az elejére
Oldal:       >>  
Moderátorok: Merlin, Scandal, Nora, Bubuc, Atthosz Amiot, Dettike66Waco, Diadora Vella, Pickles

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF