| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| SL Hungary :: Fórumok :: Mindenféle SL-ben folytatott tevékenység | |||
|
|||
[áthelyezve] szerkesztésOldal: << >> |
| Szerző | Üzenet |
| Maji |
| ||
[ Money tree vadász ] Regisztrált tag #960Regisztrált: Wed Jan 13 2010, 12:02AM Üzenetek: 4 | Köszönöm szépen a gyors válaszokat Úgy látom, konkrétabban kell kérdeznem, mert kizárólag csak arra a 2 szóra kaptam választ, amit példaként felhoztam )))De azért köszi, Pickles! Nora, Téged különösen kedvellek máris, sok leírásod olvastam Kimerítő válaszod nagyon köszönöm, a leírásig eljutottam és akkor ezért nem engedett be - mert csak 3 hetes vagyok. Mikortól lesz valószínű, h bétázhatok?Még egy kérdés: van-e olyan hely, ahol - ha megígérem, h nem "szemetelek" - gyakorolhatnék építeni, linkelni, sculpozni, stb. Bár jók a progik, amik SL kívül vannak (Wings3D, stb), de úgy látom, egyik sem hasonlít az SL 'programjára'. Köszönöm. | ||
| Vissza az elejére |
| Nora |
| ||
[ Mr. or Ms. Linden ] ![]() Regisztrált: Thu Aug 23 2007, 12:22AM Üzenetek: 70 | Keress "sandbox"-okat. Ezek konkrétan arra valók, hogy gyakoroljál rajta, viszont egy idő után (2-5 óra általában), visszaküldi a cuccot, tehát nem érdemes otthagyni. Másik megoldás, hogy összeismerkedsz olyanokkal, akiknek földjük van és megkéred őket. | ||
| Vissza az elejére |
| Pickles |
| ||
[ Sziget tulaj ] ![]() Regisztrált: Mon Oct 12 2009, 12:07PM Üzenetek: 14 | keressél sandboxokat (homokozó) azok kimondottan arra vannak fenntartva, hogy ott építsen aki akar. Csak takaríts magad után. | ||
| Vissza az elejére |
| Maji |
| ||
[ Money tree vadász ] Regisztrált tag #960Regisztrált: Wed Jan 13 2010, 12:02AM Üzenetek: 4 | Köszönöm! Nah, mégegy. Hiába kutakodom és mazsolázom, nem tudom tisztán kivenni, mi az a Lag.?. Jah és bocsi megint, de kb milyen idősnek kell lenni, h bétán beengedjen? [ Módosítva Thu Feb 04 2010, 11:27PM ] | ||
| Vissza az elejére |
| Nora |
| ||
[ Mr. or Ms. Linden ] ![]() Regisztrált: Thu Aug 23 2007, 12:22AM Üzenetek: 70 | 1-2 havonta frissítik, amíg ez nem történik meg, sajna te sem tudsz belépni. Aditi gyakorlatilag másolata Agninak. Még egy lehetőség, hogy ha az első belépéskor nem enged be, hogy kiválasztod az Edit menüből Preferences/Generalt, ott bejelölöd a "show start location on login screen"-t és beírod “Ahern” régió nevét, mint induló pontot. Ez a kezdő hely Aditiben. Ha így sikerül, később már nem lesz gondod. És emlékszem, nekem pl. mindig másodikra fogadta el a jelszót és nevet, nem tudom miért. | ||
| Vissza az elejére |
| Nora |
| ||
[ Mr. or Ms. Linden ] ![]() Regisztrált: Thu Aug 23 2007, 12:22AM Üzenetek: 70 | Ja a "lag" azt jelenti, hogy nagyon sz.r a Second Life, nem működik semmi ![]() | ||
| Vissza az elejére |
| Pickles |
| ||
[ Sziget tulaj ] ![]() Regisztrált: Mon Oct 12 2009, 12:07PM Üzenetek: 14 | Hivatalosan: "Lag is the colloquial name for slow reaction time when using Second Life" Durván fordítva: Azon események összefoglaló neve amikor a SL-t használva lassú a reakció idelye (már az SLnek). Sok oka lehet nem megfelelő videó kártya, nem jól beállított grafikai megjelenés, szerver túlterheltség, stb Részletesebben itt: http://... | ||
| Vissza az elejére |
| Scandal |
| ||
[ Mr. or Ms. Linden ] ![]() Regisztrált: Thu Aug 23 2007, 12:07AM Üzenetek: 28 | Nem egészen, Nora... Röviden: A lag szó magyarul késedelmet jelent. Hosszabban: mindenki azt hiszi, hogy az SL olyan, mint egy számítógépes játék, ahol gyorsan kirajzolódik minden és villámgyorsan történik minden. Ez tévedés. Ahhoz, hogy kirajzolódjon a világ, ahhoz a kliensnek le kell töltenie egy csomó adatot a szerverről. Pl. hogyan helyezkedjenek el a tárgyak, az avatárok, milyen textura legyen rajtuk, hogyan mozognak, stb. Még a chat is áthalad a szerveren, és ott osztják ki a kliensek számára - ez is idő. Mindig van tehát lag, de sokmindentől függ, hogy ez a mennyire súlyos. Lehet, hogy a rengeteg hatalmas texturák miatt. Lehet, hogy folyamatosan működik egy script. Lehet, hogy a géped iszonyatosan lassan dolgozza fel az adatokat. Vagy lehet, hogy a szerver van túlterhelve. Minél több a tényező, annál rosszabb. Ha nagyon nagy a lag, akkor azt veszed észre, hogy beírod az üzenetet, a gép sokáig várakozik, de a többiek pl. már megkapták az üzenetet, és már válaszoltak is rá, de a te géped még mindig szenved vele... aztán hirtelen rád zúdul rengeteg szöveg, és te csak kapkodod a fejed... Ilyenkor panaszkodjuk azt, hogy "lag van". [ Módosítva Fri Feb 05 2010, 02:29PM ] | ||
| Vissza az elejére |
| Maji |
| ||
[ Money tree vadász ] Regisztrált tag #960Regisztrált: Wed Jan 13 2010, 12:02AM Üzenetek: 4 | Nahát ma vettem egy Gforce 9800GT-t, úgyhogy az nem okoz már lagot )))))Hát, bevallom, sokkal szebb néhány dolog amit eddig észrevettem - pl a víz csodás! De bocsi az offért, bár kicsit a laghoz tartozik Egyszer a Titanic tatján jártam, na az kész lag volt az egész! Szal köszönöm, most már ezt is értem Erre rögtön van is egy kérdésem: miért kell egy objektumnak vagy pl "gombnak" 'figyelnie', ezzel lagot serkentve, miért nem lehet úgy megoldani, hogy az egérklikkre reagáljon, ahogy minden ezeddig? Akkor nem kéne a vendoroknak 'hallgatózniuk'. | ||
| Vissza az elejére |
| Nora |
| ||
[ Mr. or Ms. Linden ] ![]() Regisztrált: Thu Aug 23 2007, 12:22AM Üzenetek: 70 | Ezzel a kérdéssél már túlléptél az én "tudásbázisomon" ![]() | ||
| Vissza az elejére |
| Moderátorok: Merlin, Scandal, Nora, Bubuc, Atthosz Amiot, Dettike66Waco, Diadora Vella, Pickles |
![]() |
![]() |